728 x 90

900 конски сили за Dodge Challenger Demon?

900 конски сили за Dodge Challenger Demon?

Новият супер спортен модел на FIAT Chrysler Automobiles (FCA) – Dodge Challenger Demon ще има мощност около 900 конски сили. Това стана ясно от публикации в Instagram на Райън Нагоуд, който отговаря за дизайна на спортните, товарните и лекотоварните модели на FCA. Той пусна кадър от дисплея на кола, за която се предполага, че е

Новият супер спортен модел на FIAT Chrysler Automobiles (FCA) – Dodge Challenger Demon ще има мощност около 900 конски сили. Това стана ясно от публикации в Instagram на Райън Нагоуд, който отговаря за дизайна на спортните, товарните и лекотоварните модели на FCA.

Той пусна кадър от дисплея на кола, за която се предполага, че е новият Challenger Demon, на който се вижда, че мощността му е достигнала 900 конски сили при симулация на дино тест.

Интересното е, че интериорът на колата, където е правена снимката е почти идентичен с този на Dodge Durango SRT, който има мощност 481 конски сили.

Малко по-късно Нагоуд коментира, че е публикувал снимките с илюстративна цел и не пожела да потвърди, че новият Challenger Demon ще има двигател с мощност 900 конски сили. Дизайнерът обаче уточни, че на снимката е показан интерфейсът на мултимедийната система, която ще се предлага на борда на новите SRT модели на марката.

Ако данните от кадъра са коректни, но максималният въртящ момент на Demon трябва да е около 1150 Nm.

Досега от Dodge са потвърдили, че Demon ще е с точно 105 килограма по-лек от друга спортна версия на Challenger – Hellcat. Намаляването на теглото е било постигната и чрез премахване на дясната седалка, така че Demon ще е едноместен, както и ще се предлага с гуми за драг, което поне първоначално стеснява полето му за изяви.

Challenger Demon ще дебютира през април на салона в Ню Йорк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт