728 x 90

Tesla стартира производството на Model 3

Tesla стартира производството на Model 3

Tesla е на прага на старта на производството на дългоочаквания достъпен електромобил Model 3. Първите прототипи се появиха през март миналата година, а сега предстои старт на производството на предсерийната версия на електрическия модел, като за това са били информирани доставчиците на компанията на Илон Мъск. Производството на предсерийните екземпляри започва на 20 февруари, след

Tesla е на прага на старта на производството на дългоочаквания достъпен електромобил Model 3. Първите прототипи се появиха през март миналата година, а сега предстои старт на производството на предсерийната версия на електрическия модел, като за това са били информирани доставчиците на компанията на Илон Мъск.

Производството на предсерийните екземпляри започва на 20 февруари, след това тези електромобили ще бъдат подложени на финални изпитания и след като резултатите от тях бъдат обработени, ще започне и серийното производство.

В същото време заводът на Tesla във Фримонт, Калифорния ще спре работа за една седмица, като за това време ще има промени и подобрения по производствените мощности и бояджийския сектор.

„Изпълнението на тази програма ще ни позволи да започнем производството на Model 3 по-късно тази година, както е по план и през 2018 ще произвеждаме по 500 000 коли от този модел”, се казва в съобщение на Tesla.

Предполага се, че серийното производство на Model 3 ще започне през юли, а до края на 2018 трябва да са произведени поне 400 000 бройки, тъй като само предварителните заявки за новия електромобил са 370 000. Това е сериозен скок в производството като се има предвид, че през 2016 общите продажби на електромобилите на Tesla достигнаха 84 000 бройки.

Новият Model 3 е с базова цена 35 000 долара, което ще го направи най-евтиният модел на Tesla и ще има пробег от 354 километра с едно зареждане. Производството на батериите за Model 3 ще започне по-късно тази година в новата „Гигафабрика” на Tesla в Невада.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт