728 x 90

Нови слухове за Porsche Cayman GT4 RS

    Понякога са необходими само няколко реда в популярна социална мрежа, за да се създаде новина, обиколила света за броени минути. Пример за това е пост на един от австралийските дилъри в Instagram, с който той разпали отново очакванията на феновете за RS версия на Porsche Cayman GT4. „Заради голямото търсене, GT4 RS вече идва, моделът

    Понякога са необходими само няколко реда в популярна социална мрежа, за да се създаде новина, обиколила света за броени минути. Пример за това е пост на един от австралийските дилъри в Instagram, с който той разпали отново очакванията на феновете за RS версия на Porsche Cayman GT4.

    „Заради голямото търсене, GT4 RS вече идва, моделът ще е по-мощен и ще е с 4-литров 6-цилиндров боксер мотор, ще е впечатляващ”, се казва в поста, който обаче вече е изтрит.

    Cayman GT4 RS никога не е присъствал в гамата на Porsche, а тази публикация разбуни духовете, че такъв модел все пак се подготвя.

    Първите слухове за Cayman GT4 RS се появиха през март 2015 година, когато шефът на Porsche Motorsport Андреас Пройнингер обясни, че ако има интерес, то този модел може да го има.

    След това се появи Cayman GT4 и за броени дни компанията продаде производството на модела за две години напред, което пък отново засили слуховете, че ще има интерес към версията RS.

    От Porsche никога не са потвърждавали официално за Cayman GT4 RS, но слухът за използването на 4-литровия мотор от 911 GT3 RS е изключително упорит. При 911 мощността му е 500 конски сили, но за Cayman тя ще е по-ниска.

    Също като Cayman GT4, който се предлага с 3,8-литров мотор с 385 конски сили, GT4 RS ще се предлага с механична трансмисия.

    Всичко това ще се случи, ако моделът бъде потвърден от Porsche, а това може да стане реалност още на изложението в Женева през март.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт