728 x 90

В Испания разбиха производство на фалшиви Ferrari-та

    По традиция в последните години се смята, че в Китай се произвеждат най-много копия, естествено нелицензирани, на популярни автомобилни модели, които остават за местния пазар. Срещу доста по-малко пари непретенциозният купувач получава „реплика” на любимия си автомобил, но със съвсем различна техника. Преди това по този път минаха корейските производители, а още по-рано – и

    По традиция в последните години се смята, че в Китай се произвеждат най-много копия, естествено нелицензирани, на популярни автомобилни модели, които остават за местния пазар. Срещу доста по-малко пари непретенциозният купувач получава „реплика” на любимия си автомобил, но със съвсем различна техника.

    Преди това по този път минаха корейските производители, а още по-рано – и японските.

    Но в Испания полицията успя да разбие „бутиково производство” на фалшификати, специализирано в копия на различни модели на Ferrari. Според вестник La Voz de Galicia, полицията в Жирона е арестувала трима заподозрени, които са произвеждали копията на италианските коли.

    Разследването тръгнало, след като полицията засякла фалшиво Ferrari в Бенидорм, а малко по-късно била открита и работилницата. В нея полицаите намерили общо 14 коли, като три от тях били готови за продажба. Става въпрос за копия на Ferrari 458 Italia, F430 Spider и 430 Scuderia и други, които били изградени върху шасита на модели на Toyota.

    Фалшификаторите изработвали каросериите от стъклопласт и използвали някои компоненти от оригиналните италиански модели – като страничните огледала.

    Испанските копия на Ferrari се продавали доста по-евтино от оригиналите – средно за 41 000 евро, а продажбите ставали чрез специален, макар и не много популярен сайт.

    През 2013 година полицията в Испания закри другото подобно „производство”, където също се сглобяваха „реплики” на популярни спортни автомобили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт