728 x 90

Роудстърът на Pagani Huayra е по-лек и по-мощен от купето

След изтощителна кампания по подготовка на феновете, Pagani най-накрая разкри Huayra Roadster – суперкола, която ще направи своя дебют по време на изложението в Женева в началото на март. Интересното тук е, че колата е по-лека от версия купе, като общото и тегло възлиза на 1280 килограма – с 80 килограма по-малко от покрития модел.

След изтощителна кампания по подготовка на феновете, Pagani най-накрая разкри Huayra Roadster – суперкола, която ще направи своя дебют по време на изложението в Женева в началото на март.

Интересното тук е, че колата е по-лека от версия купе, като общото и тегло възлиза на 1280 килограма – с 80 килограма по-малко от покрития модел.

Все още не се съобщават официални данни за ускорение и максимална скорост, но знаем, че задвижването на возилото идва от 12-цилиндров мотор на AMG, чиято максимална мощност е 764 к.с., а въртящият момент достига 1000 Нм. Те се предават до колелата посредством 7-степенна трансмисия с един съединител.

В скоро време се очаква и още по-моща BC версия, чиято сила ще наближи 800-те к.с. – или по-точно, 789 к.с. според редица източници.

Италианският екзотичен производител планира да произведе само 100 бройки от ексклузивния кабриолет, като всяка от тях носи цена от 2.28 милиона евро. Желаещите да се сдобият с такава ще трябва да изчакат тя да се появи на вторичния пазар, тъй като всичките екземпляри са вече продадени или договорени.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт