728 x 90

Lotus почита Esprit S1 на Джеймс Бонд със специален модел

Lotus почита Esprit S1 на Джеймс Бонд със специален модел

Lotus отдава почит на легендарния Esprit S1 от филма „Шпионинът, който ме обичаше” и отбелязва 40-годишния юбилей от премиерата на лентата за Джеймс Бонд с уникален автомобил – Evora Sport 410. В Lotus са се постарали съвременният автомобил да прилича на филмовата легенда – от оцветяването и допълнителните елементи по каросерията до облечените в карбон

Lotus отдава почит на легендарния Esprit S1 от филма „Шпионинът, който ме обичаше” и отбелязва 40-годишния юбилей от премиерата на лентата за Джеймс Бонд с уникален автомобил – Evora Sport 410.

В Lotus са се постарали съвременният автомобил да прилича на филмовата легенда – от оцветяването и допълнителните елементи по каросерията до облечените в карбон седалки в купето и червените шефове, които са основен акцент в тапицерията.

Автомобилът се задвижва от 3,5-литров V6 бензинов двигател с мощност 410 конски сили, който идва от Toyota, а максималният му въртящ момент е 420 Nm. Тук трансмисията е 6-степенна механична, докато при „обикновените” Evora Sport клиентите могат да поръчват и автоматик с 6 степени.

Специалната версия изостава с 0,1 секунда от обикновената с автоматична трансмисия при ускорението от 0 до 100 км/ч, но пък има по-висока максимална скорост: 305 срещу 280 км/ч.

Производствената серия на специалния Evora Sport 410 ще е от едва 150 бройки на година.

А ако се чудите какво се е случило с оригиналния Esprit S1, който можеше и да плува под вода, то колата е в сигурни ръце. През септември 2013 колата беше купена от основателя на Tesla Илон Мъск за почти 1 милион долара и вече е част от колекцията му.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт