728 x 90

Polestar ще предлага хибридни модели

Polestar ще предлага хибридни модели

Новите Polestar версии на Volvo S90 и V90 ще се появят най-рано през 2018 година, но шведската компания ще ги предлага с хибридно задвижване, за да се разграничи допълнително от преките си германски конкуренти в заводския силов тунинг. Все пак, от Polestar обясниха, че развитието на новите по-мощни и спортни версии на моделите на Volvo

Новите Polestar версии на Volvo S90 и V90 ще се появят най-рано през 2018 година, но шведската компания ще ги предлага с хибридно задвижване, за да се разграничи допълнително от преките си германски конкуренти в заводския силов тунинг.

Все пак, от Polestar обясниха, че развитието на новите по-мощни и спортни версии на моделите на Volvo ще отнеме време.

На изложението в Детройт президентът на Volvo Америка Лекс Керсемакерс прогнозира, че новите модели на Polestar ще се появят след поне две години, но призна, че има сериозен план за развитието им.

„Polestar ще предложи нещо изключително интересно и вълнуващо, мисля, че това сериозно ще промени пазара, на който се изявява подразделението на Volvo”, коментира управляващият директор на Volvo Великобритания Джон Уейкфийлд пред списание Autocar, но също отказа подробности.

Все още няма официално потвърждение какви мотори ще развиват специалистите от Polestar, но от подразделението подсказаха, че планират да оптимизират работата на хибридната система T8, която се предлага при новите модели на Volvo, изградени върху платформата SPA (Scalable Platform Architecture).

На борда на XC90, T8 се състои от 2-литров 4-цилиндров бензинов мотор с мощност 315 конски сили с турбо и компресор, който работи заедно с електромотор с мощност 81 конски сили. Само за сравнение BMW M5 е с мощност 552 конски сили.

След намесата на Polestar мощността и въртящия момент на моделите на Volvo ще нараснат, но в същото време ще се търси и подобрение на динамиката и управляемостта на впечатляващите по размери S90 и V90.

Volvo и Polestar работя успешно заедно от 1996 година, като Polestar изпълни и продължава да изпълнява състезателните програми на производителя и да предлага негови доработени модели. За да се улесни съвместната работа Volvo купи Polestar през юли 2015 и назначи за неин шеф тогавашния ръководител на подразделението си във Великобритания Ник Конър.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт