728 x 90

Land Rover разработва хибриден Range Rover

Land Rover разработва хибриден Range Rover

Инженерите на Land Rover са почти готови с plug-in хибридната версия на Range Rover, съобщи списание Autocar. Луксозният SUV запазва 2-литровият бензинов турбо мотор с мощност 295 конски сили като основно средство за задвижване, но той вече работи съвместно с електромотор, захранван от пакет литиево-йонни батерии, разположени под пода на багажника. Двата двигателя задвижват четирите

Инженерите на Land Rover са почти готови с plug-in хибридната версия на Range Rover, съобщи списание Autocar. Луксозният SUV запазва 2-литровият бензинов турбо мотор с мощност 295 конски сили като основно средство за задвижване, но той вече работи съвместно с електромотор, захранван от пакет литиево-йонни батерии, разположени под пода на багажника.

Двата двигателя задвижват четирите колела чрез автоматична трансмисия.

Само на електричество хибридната версия на Range Rover ще може да изминава около 40 километра. Така возилото ще получи право да влиза в центровете на някои от големите градове в Китай, където властите забраниха достъпа на бензинови автомобили заради замърсяването на въздуха. С това решение Land Rover взима интересен аванс пред съперниците си в луксозния клас, за които китайският пазар е много важен.

Когато работят двата двигателя едновременно ускорението на кросоувъра ще е впечатляващо – от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.

Предполага се, че хибридният Range Rover ще се отличава с нови фарове и стопове, както и с нова радиаторна решетка, в която ще бъде вграден и порта за зареждане.

Последните шпионски снимки на колата показаха, че прототипите са вече предсериен етап на подготовка и са подложени на сериозни пътни изпитания. Много е вероятно премиерата на хибридния Range Rover да се състои през есента във Франкфурт, най-късно в началото на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт