728 x 90

BAC ще прави хибриден съперник на McLaren P1

BAC ще прави хибриден съперник на McLaren P1

Briggs Automotive Company (BAC) е известна на феновете на спортните автомобили с открития пистов звяр Mono. Творението на малката компания е повече от вълнуващо – автомобилът се задвижва от 2,5-литров двигател с 300 конски сили и ускорява от 0 до 96 км/ч за около 3 секунди. Сега обаче в BAC са готови на следващата голяма

Briggs Automotive Company (BAC) е известна на феновете на спортните автомобили с открития пистов звяр Mono. Творението на малката компания е повече от вълнуващо – автомобилът се задвижва от 2,5-литров двигател с 300 конски сили и ускорява от 0 до 96 км/ч за около 3 секунди.

Сега обаче в BAC са готови на следващата голяма крачка – компанията иска да създаде спортен хибрид, който да е пряк пазарен съперник на LaFerrari, Porsche 918 и McLaren P1.

За разлика от Mono, новият модел ще е двуместен и закрит и цената му ще е около 1 милион евро.

Все още обаче са известни твърде малко подробности от плана на BAC, но основателят на компанията Нийл Бригс направи уточнението, че новият модел „по-скоро ще заеме технологии от Формула Е, вместо от Формула 1”.

Освен това, компанията ще потърси съвет и от собствениците на Mono какво трябва да притежава новия хиперавтомобил. Вече е насрочена срещата с представителите на надзорния съвет на организацията, които ще обсъждат проекта с шефовете на компанията.

В същото време в BAC работят и по електрическа версия на Mono, като и за двата нови автомобила от компанията обясняват, че продукцията им ще остане „изключително ексклузивна”. Плановете са за не повече от 120 бройки на година от хибридния хиперавтомобил.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт