728 x 90

Нов хит на БГ пазара: Opel Crossland X

В арт средището Фабриката 126 в София за първи път у нас, а и преди световната премиера в Женева след седмица, бе представен новият градски кросоувър Opel Crossland X. Стегнат и компактен отвън, много просторен и гъвкав отвътре, с модерна двуцветна окраска и завладяваща визия на SUV-това е напълно новият Opel Crossland X. Този функционален

В арт средището Фабриката 126 в София за първи път у нас, а и преди световната премиера в Женева след седмица, бе представен новият градски кросоувър Opel Crossland X.

Стегнат и компактен отвън, много просторен и гъвкав отвътре, с модерна двуцветна окраска и завладяваща визия на SUV-това е напълно новият Opel Crossland X. Този функционален градски кросоувър модел (Crossover Utility Vehicle) е вторият член на семейството Opel X(екс). Той се присъединява към B-сегмента, където се нарежда до бестселъра Mokka X.По-големият Grandland X ще бъде представен по-късно през тази година катопредставител на компактния клас (C сегмента).

В сравнение с Opel Mokka X, който се предлага с опционално задвижване на четирите колела, позволяващо и разходки извън пътя, новият Opel Crossland X е насочен към градските терени. Той има вталена и стегната форма, но едновременно с това е изключително подходящ за дълги пътувания – като например до ферма за органични продукти или за пътешествие до Тоскана. Със своята дължина от 4.21 метра, новият Crossland X е с 16 сантиметра по-къс от Astra, но същевременно с това е с 10 сантиметра по-висок. Пътниците в него могат да се радват на високо разположени седалки и позиции, като по този начин разполагат с приятен обзор. Купувачите търсещи още по-вълнуващо преживяване могат да си осигурят допълнително усещане за простор с предлагания като допълнително оборудване панорамен стъклен покрив.

Освен това новият модел предлага изключителни иновативни решения, превръщащи всекидневното пътуване в нещо по-комфортно, по-безопасно и по-лесно. Адаптивните предни светлини (AFL), head up дисплеят и панорамната камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, както и авангардният асистент за паркиране (Advanced Park Assist), системите за предупреждение за опасност от удар отпред с установяване на пешеходец и автоматично аварийно спиране (Forward Collision Alert with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking) , тристепенната система за установяване на умората на водача, за спазване на лентата за движение (Lane Keep Assist), за разпознаването на пътните знаци (Speed Sign Recognition) и предупреждението за наличие на обект в мъртвата зона на зрението на водача (Side Blind Spot Alert)са част от примерите в тази насока.

Новият Crossland X се предлага също с типичната за марката Opel комуникационна свързаност от най-високо ниво, благодарение на технологии като Opel OnStar и съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink,включващи до 8-инчови цветни сензорни екрани.

Както водачът, така и пътникът до него могат да се насладят на качествата на ергономичните, сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder R?cken, Германско дружество за здрави гърбове) седалки. Opel е единственият производител, предлагащ подобна технология свързана с комфорта в този сегмент (както за Crossland X, така и за Mokka X). Багажникът от своя страна предлага обем от 410 литра – без да се сгъват задните седалки – и е водещ за класа. В допълнение, пътниците на задната седалка могат да настроят своята позиция, благодарение на възможността и за изместване със 150 милиметра в хоризонтална посока.

Изключителните възможности по отношение на свързаността и широката гама от бензинови, дизелови и LPG задвижващи агрегати,предлагани с механични и автоматични трансмисии, не са единствените фактори за осигуряване на приятно и комфортно пътуване. Щедрото вътрешно пространство и първокласните седалки в Crossland X създават изключително удобство при дълги пътувания. Ергономичните, сертифицирани от AGR седалки се предлагат за водача и пътника до него.

В допълнение Opel Crossland X предлага високо ниво на функционалност, включващо например плъзгаща се задна седалка. Тя е разделена в пропорция 60/40 и може да бъде изместена назад с до 150 милиметра, превръщайки пътуването на втория ред в удобство дори за хора с дълги крака. Алтернативно, при изместването и напред, багажното пространство може да бъде увеличено до водещите за класа520 литра. При сгъване на облегалката могат да се превозват дълги предмети. Вертикалните части на седалките се предлагат и във версия с разделяне 40/20/40. В допълнение, обемът на багажника се увеличава до 1255 литра, ако задните седалки се сгънат напълно. Естествено в салона са на разположение различни възможности за съхранение на предмети. Crossland X може да бъде заключван, отключван и стартиран с помощта на системата Keyless Open & Start.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт