728 x 90

H600 на Pininfarina ще се произвежда серийно

H600 на Pininfarina ще се произвежда серийно

Концептът H600 на Pininfarina дебютира в началото на месеца на изложението в Женева, а малко по-късно беше потвърдено, че той ще стигне до серийно производство. Новината дойде от китайския производител на електромобили Hybrid Kinetic, който доскоро се казваше HK Motors. Членът на борда на директорите на Hybrid Kinetic Картър Йеънг заяви пред Automotive News, че

Концептът H600 на Pininfarina дебютира в началото на месеца на изложението в Женева, а малко по-късно беше потвърдено, че той ще стигне до серийно производство. Новината дойде от китайския производител на електромобили Hybrid Kinetic, който доскоро се казваше HK Motors.

Членът на борда на директорите на Hybrid Kinetic Картър Йеънг заяви пред Automotive News, че серийната версия сериозно ще прилича на 5,2-метровия концепт, като прогнозира, че колата, показана в Женева отговаря на „85 или 90 процента” на бъдещата серийна версия.

Производството ще е в Китай и трябва да започне преди края на десетилетието. Преди това ще бъде сглобена една предсерийна партида, като това ще стане в завода на Pininfarina в Италия.

Ако всичко се развие според плана на Hybrid Kinetic, то в следващите от пет до десет години компанията ще произвежда по над 200 000 бройки годишно.

Амбициозната идея на китайците е H600 да се превърне в съперник на Tesla Model S и през 2019 или 2020 да се появи първо на пазарите в Китай и САЩ.

В последните години голямата част от новосъздадените компании за производство на електромобили се оказват зле замислени проекти, които бързо губят скорост, когато парите им свършат. Но Картър Йеънг твърди, че това не важи за Hybrid Kinetic.

„Много китайски компании обещават много, но изпълняват малко. При нас ще е точно обратното”, обеща Йеънг.

Очаква се серийната версия на Н600 да е близка и по задвижване до електрическия концепт – мощност 804 конски сили, 2,9 секунди за ускорението от 0 до 100 км/ч и максимална скорост 250 км/ч.

H600 е с изцяло алуминиево шаси, което означава, че теглото на лимузината е 1870 килограма, а обемът на багажника е 500 литра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт