728 x 90

Aston Martin Rapide става електрически

    Aston Martin и Williams Advanced Engineering представиха през 2015 година съвместния си концепт RapidE, който обещаваше изцяло електрическо бъдеще на впечатляващия модел. Седем месеца по-късно Aston Martin подписа с LeEco за производството на серийна версия на RapidE, която трябва да се появи догодина. Сега главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър потвърди лансирането на

    Aston Martin и Williams Advanced Engineering представиха през 2015 година съвместния си концепт RapidE, който обещаваше изцяло електрическо бъдеще на впечатляващия модел. Седем месеца по-късно Aston Martin подписа с LeEco за производството на серийна версия на RapidE, която трябва да се появи догодина.

    Сега главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър потвърди лансирането на RapidE, но допълни, че електрическата версия няма да се продава заедно с Rapide S, който се задвижва от атмосферен V12 двигател, а ще замени традиционния вариант на модела.

    От 2018 седанът с четири врати ще е само електрически и въпреки, че техническите данни на RapidE все още са тайна, вече се знае, че моделът ще е с мощност 800 конски сили и ще може да измине почти 320 километра с едно зареждане.

    RapidE няма да е единственият модел на Aston Martin с четири врати, който скоро ще излезе на пазара. В края на това десетилетие ще се появи кросоувърът DBX, а след това може би и цяла гама седани, обединени под името Lagonda.

    Анди Палмър беше категоричен, че новите модели няма да имат дизелови версии, тъй като дизелът се е превърнал в „персона нон грата в днешно време”. Той обаче обясни, че електрификацията е единственият правилен път, най-малкото защото в близко бъдеще в центровете на някои от най-големите градове през всички дни на седмицата ще могат да влизат само електрически автомобили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт