728 x 90

Mercedes CLS остава без V8 мотор?

Mercedes CLS остава без V8 мотор?

В най-близко бъдеще се очаква Mercedes CLS да загуби V8 двигателя, с който се предлага елегантния модел. Според непотвърдена информация от компанията, следващото поколение на модела ще се предлага с други мотори. Третото поколение на CLS ще използва същата платформа като новата Е-класа на Mercedes, а двата модела ще използват редица общи компоненти. Според списание

В най-близко бъдеще се очаква Mercedes CLS да загуби V8 двигателя, с който се предлага елегантния модел. Според непотвърдена информация от компанията, следващото поколение на модела ще се предлага с други мотори.

Третото поколение на CLS ще използва същата платформа като новата Е-класа на Mercedes, а двата модела ще използват редица общи компоненти.

Според списание Autocar, топверсията на CLS ще получи новия 3-литров редови 6-цилиндров двигател с турбокомпресор на Mercedes, който ще е с мощност 450 конски сили.

Ако тази информация е точна, то следващият CLS ще е като „лайт версия” на моделите на AMG, като Е43 и С43.

Това решение на Mercedes ще отвори място в гамата за серийната версия на GT Concept (на снимката), който дебютира този месец в Женева.

Моделът GT с четири врати ще поеме щафетата от CLS 63. Той също ще е базиран на платформата на новата Е-класа, също ще е елегантно купе с агресивни форми и ще се задвижва от 4-литров V8 с два турбокомпресора. Топ версията на GT ще е с хибридна система и ще се появи малко по-късно след пазарния дебют на модела.

Предполага се, че Mercedes ще представи новото поколение на CLS на салона във Франкфурт тази есен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт