728 x 90

Единственият роден производител на коли обявява фалит!

Единственият роден производител на коли обявява фалит!

Единственият сериен производител на леки автомобили у нас, "Литекс Моторс", представляващ китайските марки Great Wall и Haval, е подал своите документи в иск за несъстоятелност. Информацията все още не е официално потвърдена от компанията и идва от сайта economix.bg, който се позовава на данни от Търговския регистър. Според източника ни, молбата е все още без движение,

Единственият сериен производител на леки автомобили у нас, "Литекс Моторс", представляващ китайските марки Great Wall и Haval, е подал своите документи в иск за несъстоятелност.

Информацията все още не е официално потвърдена от компанията и идва от сайта economix.bg, който се позовава на данни от Търговския регистър.

Според източника ни, молбата е все още без движение, тъй като тя не е била придружена от списък на кредиторите и финансови отчети. Иск за несъстоятелност е подал и един от кредиторите на предприятието – „Виена иншурънс груп".

Монтажната дейност на автомобили край ловешкото село Баховица започна през 2011 година с малка градска кола и пикап. С времето различни модели бяха сглобявани на поточната линия, като към Great Wall се присъедини и втори бранд с премиум амбиции в лицето на Haval.

През миналата година заводът трябваше да бъде преустроен за работа по ново поколение модели на марките, но това така и не стана, както съобщава Automedia.

През годините "Литекс Моторс" успя да създаде дилърска мрежа в някои страни от Европа, включително и в Италия, където интересът към китайската продукция беше най-висок.

Очаква се официален коментар от страна на компанията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт