728 x 90

Новият Porsche 911 GT3 RS се готви за дебюта си

Новият Porsche 911 GT3 RS се готви за дебюта си

През 2018 година Porsche ще представи освежена версия на впечатляващия GT3 RS, а преди тази премиера вече видяхме дебюта на фейслифта на GT3, който стана факт на салона в Женева този месец. Шпионските снимки на 911 GT3 RS потвърждават очакванията, че еволюцията на модела ще е насочена към все по-сериозно използване на колата на писта

През 2018 година Porsche ще представи освежена версия на впечатляващия GT3 RS, а преди тази премиера вече видяхме дебюта на фейслифта на GT3, който стана факт на салона в Женева този месец.

Шпионските снимки на 911 GT3 RS потвърждават очакванията, че еволюцията на модела ще е насочена към все по-сериозно използване на колата на писта и естествено, увеличаване на мощността й.

От тези кадри може да се предположи, че ще видим 911 GT3 RS с нова предна броня и промени в предната решетка, които ще са близки като дизайн до решенията, използвани при обновения GT3.

На тестовете прототипът използва задна броня, идентична с тази на актуалния 911 GT3 RS, но най-вероятно тук също ще има промени.

Другите промени ще са подчинени на аеродинамичната ефективност на спортния автомобил и естествено добавянето на нови възможности за охлаждане на двигателя и другите важни системи на борда на автомобила.

Най-вероятно Porsche отново ще заложи на 4-литровия 6-цилиндров атмосферен боксер, но мощността му ще е по-висока от тази на GT3, която вече е 500 конски сили.

И още нещо – компанията зарадва феновете на GT3 с връщането на 6-степенната механична трансмисия, но това едва ли ще се случи при GT3 RS. Още миналата година шефът на GT моделите на Porsche Андреас Прюнингер заяви, че не вижда смисъл от използването на механична трансмисия при GT2 RS и GT3 RS, което предрешава въпроса.

Новият GT3 излиза на пазара по-късно тази година, а GT3 RS ще дебютира в началото на 2018 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт