728 x 90

Hyundai тества компактен кросоувър на "Нюрбургринг"

Hyundai Kona е моделът, който папараците заловиха да върти обиколки на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а се очаква това да е глобалният модел на корейците в битката при компактните кросоувъри. В Индия Hyundai предлага Creta, който е №1 по продажби за марката на този пазар. В Южна Америка корейците лансираха Kicks по време на Олимпиадата

Hyundai Kona е моделът, който папараците заловиха да върти обиколки на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а се очаква това да е глобалният модел на корейците в битката при компактните кросоувъри.

В Индия Hyundai предлага Creta, който е №1 по продажби за марката на този пазар. В Южна Америка корейците лансираха Kicks по време на Олимпиадата в Рио и моделът също се продава добре. Но в Европа компанията все още не присъства в този сегмент.

От тези кадри може да се заключи, че Kona ще има два реда фарове като Citroen C4 Cactus, но ще е с много по-спортни форми. Все пак, тестовете на Северната дъга не са за скорост, а за издръжливост на отделни компоненти и на автомобила като цяло.

Все още няма потвърждение, но се предполага, че прототипът се задвижва от 1-литров или 1,4-литров T-GDI двигател, но за Щатите се очаква 2-литровият мотор от Elantra с мощност 147 конски сили да е базовият двигател за модела, като ще се предлага с 6-степенен автоматик. Най-вероятно Kona ще има и по-спортна версия, която ще получи 1,6-литровия турбо мотор на Hyundai.

SUV моделът в сегмент B ще изграден на същата платформа, която се използва и при напълно новия i20, но с по-дълга колесна база.

В близко бъдеще KIA също ще има модел, който ще е пряк роднина на Hyundai Kona – Stonic.

Предполага се, че базовата цена на Kona в Европа ще е около 20 000 евро, а кросоувърът ще е интересна алтернатива на Hyundai i30. Най-вероятно световната премиера на модела ще е във Франкфурт през септември.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт