728 x 90

Aston Martin тества по-мощен DB11 на "Нюрбургринг"

Aston Martin тества по-мощен DB11 на "Нюрбургринг"

Програмата за възраждане на британската марка Aston Martin включва лансирането на няколко нови модела в рамките на пет години. Миналата година дебютира DB11, следват новият V8 Vantage и DB11 Volante. Но тестпилотите на компанията изпитват по-мощна и по-бърза версия на DB11 на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като засега не е ясно дали този автомобил ще

Програмата за възраждане на британската марка Aston Martin включва лансирането на няколко нови модела в рамките на пет години. Миналата година дебютира DB11, следват новият V8 Vantage и DB11 Volante.

Но тестпилотите на компанията изпитват по-мощна и по-бърза версия на DB11 на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като засега не е ясно дали този автомобил ще получи названието DBS или ще се превърне в новия Vanquish.

Кадрите показват, че по-мощният DB11 е получил по-сериозен сплитър под предната броня, както и доста по-големи отвори за насрещната въздушна струя в предната броня. Трябва да се отбележи и големият спойлер отзад – все елементи, които осигуряват повече притискане и по-предвидимо поведение в бързи завои.

Според британските медии, дори и новият автомобил да запази мотора от DB11 – 5,2-литров V12 с две турбини, то мощността му ще е по-висока от настоящата, която е 600 конски сили. Специално при Vanquish, това е част от особеностите на модела – рязък скок на мощността спрямо колата, на която е базиран.

Главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър вече заяви, че иска в бъдеще отделните модели на марката по-лесно да се различават един от друг. Така че следващият Vanquish ще изглежда доста по-агресивно от DB11.

А и с оглед на това, че тестовата програма е стигнала до изпитания на „Нюрбургринг”, то значи серийната версия на новия модел ще дебютира скоро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт