728 x 90

Карлос Гон: Nissan и Mitsubishi няма да се сливат

    Големият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон обяви в Индонезия, че Nissan и новата придобивка на алианса Mitsubishi няма да се сливат, но допълни, че очаква сериозни промени в японската марка. „Въпросът за пълно сливане не стои пред нас, ние искаме Mitsubishi да се реформира – заяви Гон на откриването на нов завод на Mitsubishi в

    Големият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон обяви в Индонезия, че Nissan и новата придобивка на алианса Mitsubishi няма да се сливат, но допълни, че очаква сериозни промени в японската марка.

    „Въпросът за пълно сливане не стои пред нас, ние искаме Mitsubishi да се реформира – заяви Гон на откриването на нов завод на Mitsubishi в покрайнините на Джакарта днес. – Много е вероятно, там където има смисъл Mitsubishi и Nissan да развиват съвместни продукти и да работят заедно.”

    Nissan купи контролния пакет в Mitsubushi за 2,3 милиарда долара през миналата година, точно когато акциите на японската компания поевтиняха след скандала с фалшивите данни за разхода на гориво на част от моделите на марката.

    Главният оперативен директор на Mitsubishi Тревър Ман заяви през март, че двете компании – Nissan и Mitsubishi, проучват възможността за съвместно производство на пикапи в Югоизточна Азия, както и за реализирането на икономии в рамките на алианса Renault-Nissan.

    Индонезия е ключов пазар в тази част на света, тъй като през миналата година страната излезе на първо място в Югоизточна Азия по продажби на нови коли. Става въпрос за почти 1,1 милиона нови коли на година, а населението на Индонезия е 250 милиона души. В момента пазарният дял на Mitsubishi Индонезия е 6%, но главният изпълнителен директор на компанията Осаму Масуко обяви, че очаква делът на марката да се повиши до 10% в следващите три години.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт