728 x 90

Volvo стартира производството на новия XC60

Volvo стартира производството на новия XC60

Първото поколение на Volvo XC60 се произвежда девет години и моделът се превърна в бестселър №1 сред премиум кросоувърите в средния SUV клас в Европа. В световен мащаб компанията продаде почти 1 милион коли, но вчера Volvo откри нова страница в историята на XC60 със старта на производството на новата генерация на модела. XC60 покрива

Първото поколение на Volvo XC60 се произвежда девет години и моделът се превърна в бестселър №1 сред премиум кросоувърите в средния SUV клас в Европа. В световен мащаб компанията продаде почти 1 милион коли, но вчера Volvo откри нова страница в историята на XC60 със старта на производството на новата генерация на модела.

XC60 покрива 30% от всички продажби на Volvo, така че колите, които се произвеждат в Торсланда – заводът, който е съвсем близо до централата на компания в Гьотеборг, Швеция, ще трябва да оправдаят доста сериозни очаквания.

Новият XC60 е четвъртият модел на марката, изграден върху платформата SPA и идва след XC90, S90 и V90. XC60 ще се предлага на пазара ексклузивно с 4-цилиндрови двигатели – бензинови и дизелови, като ще има и бензинова хибридна версия. Всички версии на модела ще се предлагат с 8-степенен автоматик, дело на Aisin Seiki.

Шефовете на Volvo очакват 2017 да е поредната година, в която компанията ще запише рекорд по продажби, а с оглед дебюта на новия XC60, както и следващите го премиери, то тази прогноза не изглежда особено рискова.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт