728 x 90

В Lexus имат идея как да спасят седаните

В Lexus имат идея как да спасят седаните

Седаните са отмираща порода. Дори в Щатите кросоувърите успяха да обърнат развитието на пазара и сега Nissan Rogue е №1 по продажби, след като изпревари Toyota Camry. Естествено, тук не включваме продажбите на пикапи. Затова и един от шефовете на Lexus е на мнение, че седаните може напълно да изчезнат от световния пазар, освен ако

Седаните са отмираща порода. Дори в Щатите кросоувърите успяха да обърнат развитието на пазара и сега Nissan Rogue е №1 по продажби, след като изпревари Toyota Camry. Естествено, тук не включваме продажбите на пикапи.

Затова и един от шефовете на Lexus е на мнение, че седаните може напълно да изчезнат от световния пазар, освен ако компаниите не намерят начин да ги променят и да ги направят отново интересни за купувачите.

Тази прогноза е на Токуо Фукуичи, който отговаря за глобалния брандинг на Lexus. И Фукуичи е готов с две стратегии, които ще осигурят оцеляването на колите с класически триобемни форми и ще им дадат шанс в битката с SUV и кросоувърите: динамично представяне на пътя и преосмисляне на понятията за модерен лукс в автомобила.

Фукуичи обясни, че днес повечето кросоувъри се карат като лека кола, така че седаните трябва да станат още по-динамични, още по-интересни за шофиране. А що се отнася до лукса, то в Lexus са наясно, че задоволяването на желанията на клиентите за повече удобства, не толкова лукс, е правилният път за развитие.

„Седанът като тип автомобил трябва да предложи такива усещания, които няма как да се намерят при SUV или кросувър, повече динамика и впечатляващо пътно поведение – обясни Фукуичи. – Но в един момент, традиционният седан с ясно изразените триобемни форми ще изчезне.”

Според слуховете, в Lexus ще се откажат от един от седаните в гамата си – GS, като е много вероятно ES също да отиде в историята, а мястото им да заеме новият LS, който дебютира в началото на годината в Детройт с новия V6 турбо мотор на Lexus и подобрена динамика и поведение на пътя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт