728 x 90

AMG ще предлага хибридни и електрически модели

    Изключително редкият SLS AMG Electric Drive дебютира през 2013 година и се оказа много точно предсказание за това какво можем да очакваме от Mercedes-AMG по отношение на хибридните и електрически автомобили. Първият модел от новото поколение такива модели ще е суперавтомобилът Project One, чиято окончателна версия ще дебютира на изложението във Франкфурт през септември. Общата

    Изключително редкият SLS AMG Electric Drive дебютира през 2013 година и се оказа много точно предсказание за това какво можем да очакваме от Mercedes-AMG по отношение на хибридните и електрически автомобили.

    Първият модел от новото поколение такива модели ще е суперавтомобилът Project One, чиято окончателна версия ще дебютира на изложението във Франкфурт през септември. Общата мощност на бензиновия двигател и хибридната система ще е 1020 конски сили. Но според шефа на AMG Тобиас Мьоерс, това е само началото.

    Наскоро компанията представи концепта с четири врати AMG GT, който се появи с означението EQ Power+, което указва, че колата е с хибридно задвижване.

    „Нормалният” AMG GT трябва да се появи през 2018 или 2019 година, което означава, че хибридната му версия ще дебютира най-вероятно през 2020 година.

    „Що се отнася до налагането на хибридните технологии в гамата на AMG, то това е бъдещето, няма как да не се съобразим с него – обясни Мьоерс пред Automotive News. – Трябва да се адаптираме към новите изисквания и правила, трябва да се развиваме и да намираме нови и иновативни решения.”

    Шефът на AMG допълни, че в бъдеще гамата на AMG ще включва и изцяло електрически модели.

    „Не знам кога точно ще стане това, но ще стане. Не можем да променим бъдещето, ще станем част от него”, допълни Мьоерс.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт