728 x 90

Наследникът на LaFerrari ще се появи до 5 години

Наследникът на LaFerrari ще се появи до 5 години

В рамките на следващите пет години, а може би и по-рано – до 36 месеца, може да се появи наследникът на LaFerrari, съобщи източник от Ferrari пред списание Autocar. Според информацията на изданието, става въпрос за още по-бърз и мощен хиперавтомобил, който обаче ще остане пригоден за ежедневна експлоатация. „Когато сме готови с нашата стратегия

В рамките на следващите пет години, а може би и по-рано – до 36 месеца, може да се появи наследникът на LaFerrari, съобщи източник от Ferrari пред списание Autocar. Според информацията на изданието, става въпрос за още по-бърз и мощен хиперавтомобил, който обаче ще остане пригоден за ежедневна експлоатация.

„Когато сме готови с нашата стратегия за това в каква посока ще се развиват технологиите и иновациите, които ще използваме, тогава ще обсъждаме и наследника на LaFerrari – потвърди директорът, който отговаря за технологиите във Ferrari Майкъл Лейтърс. – Искаме да направим нещо по-различно.

„Не става въпрос просто да направим спортен автомобил, който да получи двигател от Формула 1, тъй като това ще изисква доста компромиси – свободният ход на мотора ще е при 2000-3000 об/мин, а горната граница на оборотите трябва да е на 16 000. При F50 използвахме двигател от Формула 1, но това наложи много промени по мотора.”

Лейтърс не даде повече подробности, но намекна, че в близко бъдеще моделите на Скудерията ще получават все повече хибридни технологии, а дори е възможно италианците да създадат и напълно електрически автомобил.

Все пак, Tesla вече демонстрира, че електрическите технологии могат да бъдат изключително вълнуващи, когато става въпрос за динамика и ускорение.

Но най-вероятно преди появата на новия модел, Ferrari ще пусне още един вариант на LaFerrari, с който да събере парите на тези желаещи или на част от тях, които не успяха да се класират за първата производствена серия на хиперавтомобила с мощност 905 конски сили, който вече получи една такава специална версия – Aperta.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт