728 x 90

FIAT Argo сменя Punto

FIAT Argo сменя Punto

FIAT показа новия си субкомпактен модел за бразилския пазар Argo, който според местните медии идва на мястото на Punto. Премиерата му е точно навреме, тъй като производството на Punto беше прекратена на 1 януари тази година, а Palio е позициониран като по-евтин модел. Според маркетинг специалистите на FCA, в Бразилия Argo ще се бори с

FIAT показа новия си субкомпактен модел за бразилския пазар Argo, който според местните медии идва на мястото на Punto. Премиерата му е точно навреме, тъй като производството на Punto беше прекратена на 1 януари тази година, а Palio е позициониран като по-евтин модел.

Според маркетинг специалистите на FCA, в Бразилия Argo ще се бори с модели като Chevrolet Onix и Hyundai HB20.

За да се ориентираме спрямо европейските модели, Argo е доста по-къс от новия FIAT Tipo, който се предлага и в България.

Все още от FCA няма информация дали Argo ще стигне до Европа, защото преди това трябва да бъде осигурено производство за още развиващи се пазари – като Индия.

Предполага се, че на същата платформа скоро FIAT ще предложи и малък кросоувър, който би имал успех и в Европа, но и тук няма яснота.

Топ версията за Бразилия е Argo HGT с 1,8-литров бензинов мотор с мощност 139 конски сили, като моделът ще е пряк съперник на хотхеча Renault Sandero RS.

Очакванията, че Argo ще се появи в Европа са повече от логични, като се има предвид, че актуалният Punto, който преди това беше Grande Punto, присъства на пазара на Стария континент от 2005 година насам.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт