728 x 90

Уникалният Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce стана поредната марка, която представи единствен по рода си модел, направен по поръчка на клиент. Става дума за разработката Sweptail, която е била заявена от "разбирач" на марката, както самите британците казват. В действителност, колата изглежда относително позната, но почти няма детайл по каросерията, който да сме виждали в друг представител на Rolls-Royce. Предната

Rolls-Royce стана поредната марка, която представи единствен по рода си модел, направен по поръчка на клиент. Става дума за разработката Sweptail, която е била заявена от "разбирач" на марката, както самите британците казват.

В действителност, колата изглежда относително позната, но почти няма детайл по каросерията, който да сме виждали в друг представител на Rolls-Royce. Предната част е доминирана от станалата вече запазена марка голяма радиаторна решетка, която е обградена от два големи кръгли фара и два доста по-малки продълговати.

Задницата пък се слива с покрива посредством голям стъклен таван и заден капак с много обла форма – нещо, което не бяхме срещали отдавна от британската фирма.

Дизайнерите на марката казват, че са се вдъхновили от класическите модели на бранда и особено много от спийдстъра Rolls-Royce Boat Tail, откъдето идва и задната част.

Може би най-големият двуместен автомобил в света е разработван няколко години, като дейно участие в процеса е взел и самият клиент, заръчал проекта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт