728 x 90

Hyundai Kona ще дебютира на 13 юни

Hyundai Kona ще дебютира на 13 юни

След 12 различни тийзъра, вчера стана ясно, че Hyundai Kona ще бъде официално представен на 13 юни. Моделът се чака с особен интерес, тъй като това ще е един от субкомпактните кросоувъри с най-смел дизайн. На практика феновете на този тип автомобили вече видяха как ще изглежда Kona, тъй като в нета изтече кадър на

След 12 различни тийзъра, вчера стана ясно, че Hyundai Kona ще бъде официално представен на 13 юни. Моделът се чака с особен интерес, тъй като това ще е един от субкомпактните кросоувъри с най-смел дизайн.

На практика феновете на този тип автомобили вече видяха как ще изглежда Kona, тъй като в нета изтече кадър на серийната версия от рекламна фотосесия, а част от специалистите сравниха новия модел с C4 Cactus на Citroen.

Kia също ще предложи свой вариант на модела на Hyundai, който обаче ще е с по-консервативен и конвенционален дизайн. Кросоувърът на Kia ще се казва Stonic и също на няколко пъти беше засичан по време на тестове.

Hyundai Kona ще е позициониран точно под Tucson и се очаква да е съперник на Nissan Juke. От компанията обещаха, че Kona ще е „истински SUV”, което означава, че трябва да очакваме да е със задвижване 4х4.

Kona ще е глобален модел, като кросоувърът е изграден върху платформата, използвана при i20 и ще получи новите мотори на Hyundai, които дебютираха при последната генерация на i30.

Моделът ще бъде показан и на изложението във Франкфурт през септмеври, а Kia Stonic трябва да бъде представен в края на тази години или началото на следващата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт