728 x 90

SAAB 9-3 е жив! И е китайски…

SAAB 9-3 е жив! И е китайски…

Това е новина, която искахме да съобщим от доста време насам, макар и не точно в този вид. SAAB отново съществува, чрез преродения си модел 9-3. За жалост, това става факт посредством китайската марка NEVS, която ще продава колата само на местния пазар. Машината се задвижва от електрически мотор, чиято мощност все още не е

Това е новина, която искахме да съобщим от доста време насам, макар и не точно в този вид. SAAB отново съществува, чрез преродения си модел 9-3.

За жалост, това става факт посредством китайската марка NEVS, която ще продава колата само на местния пазар. Машината се задвижва от електрически мотор, чиято мощност все още не е известна. Производителят твърди, че с едно зареждане на батериите колата ще може да мине до около 300 км.

Новият 9-3 може да се похвали с възможност за безжично обновяване на софтуера, връзка с телефон и специални приложения за следене на състоянието на батерията и Wi-Fi станция на борда.

Предвижда се колата да се предлага в две форми на каросерията – класически седан и повдигнато комби 9-3Х.

Очаква се моделът да започне да пристига при новите си собственици от следващата година, като NEVS твърди, че вече е получил над 150 000 заявки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт