728 x 90

Идва Porsche 911 GT2 RS – 641 к.с., задно и автоматик

Идва Porsche 911 GT2 RS – 641 к.с., задно и автоматик

Налице са първите официални данни за новото поколение на Porsche 911 GT2 RS. Машината се явява лебедовата песен на сегашната генерация 911, тъй като до по-малко от две години очакваме изцяло ново семейство. Новото GT2 ще се задвижва от 3.8-литровия битурбо мотор на Turbo S, който ще получи по-големи турбокомпресори и интеркулери, както и нова

Налице са първите официални данни за новото поколение на Porsche 911 GT2 RS. Машината се явява лебедовата песен на сегашната генерация 911, тъй като до по-малко от две години очакваме изцяло ново семейство.

Новото GT2 ще се задвижва от 3.8-литровия битурбо мотор на Turbo S, който ще получи по-големи турбокомпресори и интеркулери, както и нова настройка на компютъра.

Резултатът ще бъде впечатляваща мощност от 641 к.с., които ще достигат само задните колела посредством автоматична скоростна кутия с два съединителя.

След сериозно намаляване на обезшумителните материали, спортното купе ще тежи под 1500 килограма. За целта спомагат и премахнатите екстри от интериора.

Немците казват, че колата ще се нуждае от под три секунди, за да достигне 100 км/ч, и около девет, за да достигне 200 км/ч. Максималната скорост ще е 340 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт