728 x 90

Нова хиперкола на хоризонта – Boreas от Испания

Boreas е новоизлюпена хиперкола, която иска да намери мястото си директно сред най-добрите. За целта, тя ще преглага мощност от над 1000 к.с., които ще идват от все още неизвестен двигател, подкрепян от хибридна сила. Планира се и изцяло електрическо движение в рамките на около 100 км. Може би най-голямата мистерия около проекта наистина е

Boreas е новоизлюпена хиперкола, която иска да намери мястото си директно сред най-добрите. За целта, тя ще преглага мощност от над 1000 к.с., които ще идват от все още неизвестен двигател, подкрепян от хибридна сила. Планира се и изцяло електрическо движение в рамките на около 100 км.

Може би най-голямата мистерия около проекта наистина е бензиновият двигател, тъй като за него се казва, че е "иновативен с подбора и начина на употреба на различни материали". Знае се, че той не е разработка изцяло на Boreas, а е създаден с помощта на голяма компания от бранша.

Предвижда се да бъдат изградени само 12 екземпляра от модела, като всеки един от тях ще бъде сериозно индивидуализиран според желанията на съответния клиент.

Всички детайли ще станат ясни на 14 юни, когато машината ще се появи в пълния си блясък по време на "24 часа на Льо Ман". Скоро след това, към края на месеца, ще я видим в действие и на Фестивала на Скоростта в Гуудууд.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт