728 x 90

Новото Audi A8 ще изключва двигателя си при 160 км/ч

Новото Audi A8 ще изключва двигателя си при 160 км/ч

До премиерата на изцяло новото поколение Audi A8 остава около месец, а немците продължават да разкриват част от техническите детайли по автомобила. В новата порция от информация става ясно, че колата ще има високотехнологична coasting функция, която ще позволява на двигателя да се изключва напълно при движение по инцерция. При скорост на движение между 55

До премиерата на изцяло новото поколение Audi A8 остава около месец, а немците продължават да разкриват част от техническите детайли по автомобила.

В новата порция от информация става ясно, че колата ще има високотехнологична coasting функция, която ще позволява на двигателя да се изключва напълно при движение по инцерция.

При скорост на движение между 55 и 160 км/ч и при отпуснат докрай педал на газта, автомобилът ще гаси двигателя за най-много 40 секунди. При повторно натискане на педала, моторът ще стартира незабавно.

Бързият процес на гасене и палене на агрегата ще бъде възможен поради наличието на 48-волтов стартер-генератор, който ще командва ДВГ изключително бързо.

Също така, на борда на колата ще е и ново поколение старт-стоп система, която ще работи с помощта на радари и сензори в челното стъкло. Идеята е, че системата ще предвижда движението в аванс и ще взима решение за работата на ДВГ спрямо съответната пътна ситуация.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт