728 x 90

Все още има шанс за Mitsubishi Lancer Evo… но като SUV

В края на 2015 година Mitsubishi на практика сложи край на може би най-известния модел в историята си – спортната бегачка Lancer Evo, която беше свалена от поточната линия. Тогава стана ясно, че японците не планират директен наследник на возилото, както и че не се планира изобщо нов Lancer. Поне на този етап. Тревор Ман,

В края на 2015 година Mitsubishi на практика сложи край на може би най-известния модел в историята си – спортната бегачка Lancer Evo, която беше свалена от поточната линия.

Тогава стана ясно, че японците не планират директен наследник на возилото, както и че не се планира изобщо нов Lancer. Поне на този етап.

Тревор Ман, глобален директор на фирмата, коментира пред австралийското издание Motoring, че планове за възраждане на Evo линията има, но те са доста дългосрочни. По-точно – поне след шест години.

Ман, освен това, загатва, че возилото може да не е под формата на класически седан, с какъвто сме свикнали, а може спокойно да се превърне в SUV с добри възможности на пътя.

Другата относително добра новина от производителя е, че той ще се опита да задържи вече доста остарелия Lancer в продажба колкото може по-дълго.

Производството на модела в Япония приключва, за да се направи път на следващото поколение ASX, но той ще се сглобява в Тайван и ще се експортира до определени пазари по света.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт