728 x 90

Citroen представи в Париж новия кросоувър С3 Aircross (+видео)

Citroen представи в Париж новия кросоувър С3 Aircross (+видео)

Ден преди дебюта на Hyundai Kona в Милано Сitroen представи в Париж новият малък SUV на марката С3 Aircross, който освен на корейската машина ще е конкурент и на такива модели Nissan Juke и Opel Mokka X. Кросоувърът на практика замества в гамата досегашния семеен ван C3 Picasso. В 4,15 метра дълъг, за Citroen C3

Ден преди дебюта на Hyundai Kona в Милано Сitroen представи в Париж новият малък SUV на марката С3 Aircross, който освен на корейската машина ще е конкурент и на такива модели Nissan Juke и Opel Mokka X. Кросоувърът на практика замества в гамата досегашния семеен ван C3 Picasso.

В 4,15 метра дълъг, за Citroen C3 Aircross е дълъг почти, колкото Juke – 4,15 метра. Френският автомобил ще се предлага с 90 екстериорни цветови комбинации, включително четири покривни. Има и пет вътрешни схеми за дизайн на салона, който е с пет места, които според Citroen, осигуряват водещо в класа си пространство. Салоинът е залят от светлина, благодарение на панорамния стъклен шибидах.

Вътре има и 7-инчов сензорен екран, който контролира климатизацията, музиката, телефона и навигацията. Сред наличните технологии на борда са безжично зареждане на смартфон чрез Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink.

Citroen C3 Aircross има и богат избор от двигатели – трицилиндров бензинов PureTech с 82, 110 и 130 коня, както и дизелови агрегати BlueHDi със 100 и 120 конски сили с ръчни или автоматични скоростни кутии. Този кросоувър на Ситроен няма задвижване на четирите колела, но е достъпен със системата Grip Control и Hill Descent Assist технологията, които са достатъчни за лек офроуд.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт