728 x 90

Ексклузивно: Първи официални снимки на Hyundai Kona

Часове преди официалната премиера на най-малкия кросоуовър на Hyundai – Kona, в мрежата се появиха и първите официални снимки. Корейският модел ще е конкурент на модели като Nissan Juke, Renault Captur и Peugeot 2008. Официалното представяне на колата ще е в Милано на 13 юни, като очаквайте ексклузивни снимки и видеа от събитието на сайта

Часове преди официалната премиера на най-малкия кросоуовър на Hyundai – Kona, в мрежата се появиха и първите официални снимки. Корейският модел ще е конкурент на модели като Nissan Juke, Renault Captur и Peugeot 2008. Официалното представяне на колата ще е в Милано на 13 юни, като очаквайте ексклузивни снимки и видеа от събитието на сайта на autoclub.bg, на фейсбук страницата и на профила ни в Instagram от екипа на любимата ви автомобилна медия.

Най-голямата изненада на Hyundai Kona е, че през следващата есен ще излезе и електрическа версия на джипката с обем на батериите от 50 квтч, които ще осигурят пробег от 350 км с едно зареждане.

Kona ще носи различно име в Португалия. Причината за това е, че на португалски Kona означава женски полов орган. Местното подразделение на бранда реши да смени името на Kauai. И двете имена всъщност са свързани с Хавай – Кона е местност в района, а Кауай е остров от архипелага. Подобно нещо преди време се наложи и с Mitsubishi Pajero, което носеше името Montero в испаноговорящите страни.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт