728 x 90

Hyundai i20 също ще има спортна N-версия

    Шефът на N-подразделението на Hyundai, което ще предлага по-мощни и по-спортни модели на корейския производител, но като подмарка, Алберт Бирман, потвърди, че N-гамата тепърва ще расте. Тази година ще се появи първият модел – i30 N, а догодина идва ред и на втория – като това ще е субкомпактният i20. Бързото развитие на N-гамата, която

    Шефът на N-подразделението на Hyundai, което ще предлага по-мощни и по-спортни модели на корейския производител, но като подмарка, Алберт Бирман, потвърди, че N-гамата тепърва ще расте.

    Тази година ще се появи първият модел – i30 N, а догодина идва ред и на втория – като това ще е субкомпактният i20.

    Бързото развитие на N-гамата, която ще се предлага както в Европа, така и в Северна Америка, е добра новина за феновете на достъпните спортни автомобили. Говорител на Hyundai призна, че компанията „има проблем с начина, по който клиентите възприемат Hyundai в Щатите”, но с динамичните и спортни N модели това ще се промени.

    Най-вероятно в Щатите в гамата на N-подразделението ще влязат и някой по-голям модел – като Elantra, както и почти сигурно следващото поколение на купето Veloster.

    Голямата амбиция на Hyundai N ще е догодина i20 N да е пазарен съперник на Ford Fiesta ST и Suzuki Swift Sport, като очаква мощността на корейския модел да е между 170 и 190 конски сили, като спортният модел ще се задвижва от подобрена версия на новия 1,6-литров бензинов двигател Gamma, който дебютира с новия Kona.

    Бирман беше категоричен, че N-гамата на Hyundai ще продължи да расте, а това ще бъде улеснено и от силното представяне на заводския тим на марката в световния рали шампионат (WRC), където Тиери Нювил и компания рекламират N-подразделението на компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт