728 x 90

Audi потвърди за електрическа суперкола

Audi потвърди за електрическа суперкола

Миналата година Audi спря от производство електрическата версия на R8, тъй като за почи две години успя да продаде под 100 бройки от нея. Причината за това навярно има връзка с невероятната цена от един милион евро. Сега обаче Петер Мертенс, който ръководи развойния отдел на марката, потвърди пред Car and Driver, че колата ще

Миналата година Audi спря от производство електрическата версия на R8, тъй като за почи две години успя да продаде под 100 бройки от нея. Причината за това навярно има връзка с невероятната цена от един милион евро.

Сега обаче Петер Мертенс, който ръководи развойния отдел на марката, потвърди пред Car and Driver, че колата ще получи свой наследник. В случая става дума не са нова електрическа версия на R8, а за чисто нов и самостоятелен електрически автомобил.

Мертенс още коментира, че возилото най-вероятно ще получи 800-волтова зарядна система, въпреки фактът, че тя повишава значително цената на финалния продукт.

Кога ще видим серийната разработка все още не е ясно, но Мертенс коментира още, че най-вероятно тя ще има и по-мощни S и RS версии.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт