728 x 90

Bugatti Chiron иска да стане най-бързата серийна кола на света

Bugatti Chiron иска да стане най-бързата серийна кола на света

За всички е понятно, че Bugatti Chiron има силата, за да достигне невероятно висока скорост. Инженери и тестови пилоти на компанията са си поставили за цел да превърнат модела в най-бързата серийна кола на света, като искат да подобрят предишния рекорд драстично. Всъщност, французите ще трябва да спорят със себе си, тъй като сегашният рекорд

За всички е понятно, че Bugatti Chiron има силата, за да достигне невероятно висока скорост. Инженери и тестови пилоти на компанията са си поставили за цел да превърнат модела в най-бързата серийна кола на света, като искат да подобрят предишния рекорд драстично.

Всъщност, французите ще трябва да спорят със себе си, тъй като сегашният рекорд за най-висока скорост в Гинес се държи от Veyron SS. Новата е цел е Chiron да достигне 300 мили в час (483 километра в час), но за целта трябва да се разработят специални гуми.

Постижима цел със сегашните гуми е около 280 мили в час (450 км/ч), които ще са в доста повече сравнение със сегашния рекорд от 431 км/ч.

Все още не е ясно кога ще бъде направен опит за подобряване на рекорда, но от Bugatti казват, че това ще се случи в следващата година и половина, когато екипът е готов.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт