728 x 90

Audi Sport може да предлага и модели със задно предаване

Audi Sport може да предлага и модели със задно предаване

Босът на Audi Sport, Стефан Винкелман, даде ясни индикации, че спортната дивизия може да предлага автомобили само със задно предаване в близкото бъдеще. Към момента RS моделите на бранда са със задвижване на четирите колела, но немците искат да се приближат повече от BMW M и Mercedes-AMG, които имат RWD машини. Имено това е била

Босът на Audi Sport, Стефан Винкелман, даде ясни индикации, че спортната дивизия може да предлага автомобили само със задно предаване в близкото бъдеще.

Към момента RS моделите на бранда са със задвижване на четирите колела, но немците искат да се приближат повече от BMW M и Mercedes-AMG, които имат RWD машини.

Имено това е била и една от причините Audi Quattro да се преименува на Audi Sport – "не искаме клиентите да бъдат объркани, че всеки RS модел ще бъде Quattro," обяснява Винкелман.

Освен това, електрификацията ще играе важна роля в бъдещите спортни модели на Audi. Винкелман потвърди, че хибридизацията ще бъде използвана за повишаване на възможностите на колите, като може би още догодина ще видим подобна разработка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт