728 x 90

На 18 юли идва първият пикап на Mercedes (видео)

На 18 този месец Mercedes-Benz ще покаже серийна версия на първия пикап в своята история, който ще носи името X-Class. За колата беше загатнато по-рано тази година чрез концептуална разработка. Пикапът ще ползва част от възлите и агрегатите на Nissan Navara и Renault Alaskan, на базата на които ще бъде изграден. Топ модификацията на първия

На 18 този месец Mercedes-Benz ще покаже серийна версия на първия пикап в своята история, който ще носи името X-Class. За колата беше загатнато по-рано тази година чрез концептуална разработка.

Пикапът ще ползва част от възлите и агрегатите на Nissan Navara и Renault Alaskan, на базата на които ще бъде изграден. Топ модификацията на първия модел от новата X-класа ще се задвижва от V6 дизелов мотор и офроуд система 4Matic. Предвидена е блокировка на централния и задния диференциал.

Максималната товароносимост на новия пикап ще е около 1.1 тона, а пределната товарна база на задвижвано ремарке – 3.5 тона. Mercedes X-Class ще притежава мултимедийна система с интегрирана SIM карта, система за дистанционно наблюдение на автомобила чрез приложение в смартфона, както и множество системи за безопасност, работещи с помощта на камери, радари и ултразвукови датчици.

Производството на модела ще бъде организирано в завода на Нисан в Барселона. За страните от Южна Америка пикапът ще се произвежда във фабриката на Рено в Аржентина. Основни пазари на X-класата ще бъдат Аржентина, Бразилия, Австралия, ЮАР и Европа. В САЩ колата няма да бъде предлагана.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт