728 x 90

336 км/ч от Porsche 911 GT2 RS на Нюрбургринг?

336 км/ч от Porsche 911 GT2 RS на Нюрбургринг?

Най-бързият сериен модел на Porsche, новият 911 GT2 RS, е направил наскоро опит на трасето Нюрбургринг в Германия. Немският болид за шосето е постигнал резултат от под седем минути, като някои източници твърдят, че може и да говорим за нов рекорд на пистата. Докато времето стане официално, можем само да гадаем, но Марк Уебър, глобален

Най-бързият сериен модел на Porsche, новият 911 GT2 RS, е направил наскоро опит на трасето Нюрбургринг в Германия. Немският болид за шосето е постигнал резултат от под седем минути, като някои източници твърдят, че може и да говорим за нов рекорд на пистата.

Докато времето стане официално, можем само да гадаем, но Марк Уебър, глобален посланик на марката и бивш пилот на Porsche, коментира част от данните за представянето, които знае.

По думите му, колата е успяла да развие скорост от 336 километра в час на някоя от правите, с което се превръща в серийната машина прелетяла с най-висока скорост на Нюрбургринг. Досегашният рекорд се държеше от Lamborghini Huracan Performante с 304 км/ч.

Именно италианският модел в момента държи рекорда за най-бърза обиколка на пистата с 6:52 минути. Преди това, най-доброто постижение принадлежеше на немците с 918 Spyder.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт