728 x 90

Audi и BMW влизат официално във Формула Е

Audi и BMW влизат официално във Формула Е

Само в рамките на една седмица германските автомобилни производители Audi и BMW потвърдиха, че се участват в световния шампионат за електрически болиди Формула Е със собствени заводски тимове. Решението им беше очаквано, като това на Audi дори позакъсня малко – компанията обяви, че купува тима на Abt във Формула Е, за който кара претендентът за

Само в рамките на една седмица германските автомобилни производители Audi и BMW потвърдиха, че се участват в световния шампионат за електрически болиди Формула Е със собствени заводски тимове.

Решението им беше очаквано, като това на Audi дори позакъсня малко – компанията обяви, че купува тима на Abt във Формула Е, за който кара претендентът за световната титла Лукас ди Граси. След скандала „Дизелгейт” и изтеглянето на VW от WRC и на Audi от световния шампионат за издръжливост и „24 часа на Льо Ман”, Формула Е остана единственият световен шампионат, в който германците участват.

Досега Audi беше само технически партньор на Abt Schaeffler, но от началото на следващия сезон тази есен, компанията ще участва като конструктор със свой заводски тим.

Доста по-интересни са събитията при BMW. Баварците са технологичен партньор на Andretti – тимът на Майкъл Андрети. Сега BMW ще засили участието си и от догодина ще дебютира с разработена от компанията система за задвижване на електрическите болиди на отбора.

Тимът минава под крилото на BMW i Motorsport и компанията ще изпробва във Формула Е нови решения за електрическите си модели.

Предполага се, че в скоро време ще има и новини за идването в шампионата на Mercedes и Ferrari. Световните шампиони във Формула 1 вече си запазиха място в шампионата за петия сезон (2018-2019), а италианците на няколко пъти намекнаха, че се интересуват от участие във Формула Е и едва ли ще останат единствените отсъстващи от големите на тази сцена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт