728 x 90

Последният Dodge Viper ще се появи в края на лятото

Последният Dodge Viper ще се появи в края на лятото

Детройтският завод на FCA Corner Avenue Assembly ще бъде закрит на 31 август. А заедно с него в историята ще влезе и една от легендите на Dodge – Viper. Концернът съобщи още преди две години, че през 2017 ще спре производството на Viper, тъй като колата няма как да бъде модернизирана, за да отговаря на

Детройтският завод на FCA Corner Avenue Assembly ще бъде закрит на 31 август. А заедно с него в историята ще влезе и една от легендите на Dodge – Viper. Концернът съобщи още преди две години, че през 2017 ще спре производството на Viper, тъй като колата няма как да бъде модернизирана, за да отговаря на най-новите изисквания за безопасност, които влизат в сила в Щатите.

В момента Dodge произвежда версията VX I от 2012 година, моделът има четири варианта, всички те са оборудвани с 8,4-литров V10 мотор с 654 конски сили и 814 Nm и 6-степенна механична предавателна кутия, чрез която двигателят задвижва задните колела. Още две особености на този мотор – той е с по два клапана на цилиндър и може да върви с бензин А95, при това без никакви проблеми.

В Щатите цената на Viper стартира от 90 495 долара без данъци, такси и доставка до дилъра. Най-скъпата версия – Viper ACR пък тръгва от 121 000 долара.

Продажбите на модела са стабилни, макар и скромни – годишно се продават между 600 и 700 коли. Сега, с оглед на края на производството на Viper, клиентите действат по-бързо – за първата половина на тази година Dodge е продал над 400 автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт