728 x 90

Тестват упорито новия Mercedes CLS на Нюрбургринг (видео)

По-стилният брат на Mercedes-Benz E-Class, CLS-Class, беше заснет по време на тестове на немското трасе Нюрбургринг. Моделът е за пореден път на пистата, като този път на дневен ред бяха изпитания с висока скорост. Интересното този път е, че возилото носи своите серийни светлини отпред и отзад, което обикновено е знак, че производителят е към

По-стилният брат на Mercedes-Benz E-Class, CLS-Class, беше заснет по време на тестове на немското трасе Нюрбургринг. Моделът е за пореден път на пистата, като този път на дневен ред бяха изпитания с висока скорост.

Интересното този път е, че возилото носи своите серийни светлини отпред и отзад, което обикновено е знак, че производителят е към края на развойната и изпитателната дейност.

Третото поколение на CLS ще използва същата платформа като новата Е-класа, а двата модела ще използват редица общи компоненти. Според списание Autocar, топверсията на CLS ще получи новия 3-литров редови 6-цилиндров двигател с турбокомпресор на Mercedes, който ще е с мощност 450 конски сили.

Ако тази информация е точна, то следващият CLS ще е като „лайт версия” на моделите на AMG, като Е43 и С43. Това решение на Mercedes ще отвори място в гамата за серийната версия на GT Concept.

Очаква се чисто новият CLS да се появи още по време на изложението във Франкфурт тази есен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт