728 x 90

Mazda RX-9 дебютира с роторен двигател през октомври?

Mazda RX-9 дебютира с роторен двигател през октомври?

Слуховете за нов спортен модел от Mazda с роторен двигател на престават да гравитират в медийното пространство, като според актуален репортаж в японско издание подобно возило ще се появи още този октомври на изложението в Токио. Колегите ни твърдят, че дебютът ще бъде насрочен за точно 50 години след появата на оригиналния Mazda Cosmo, който

Слуховете за нов спортен модел от Mazda с роторен двигател на престават да гравитират в медийното пространство, като според актуален репортаж в японско издание подобно возило ще се появи още този октомври на изложението в Токио.

Колегите ни твърдят, че дебютът ще бъде насрочен за точно 50 години след появата на оригиналния Mazda Cosmo, който проправя пътя на ванкеловия мотор.

Серийният модел ще бъде сериозно вдъхновен от студията RX-Vision, като целта ще бъде автомобил с тегло под 1300 килограма и доста атлетичен дизайн.

Що се отнася до задвижването, гонената кота ще бъде 450 к.с., които ще се изпращат до задните колела. Цената пък ще бъде изненадващо ниска за автомобил с такива възможности и екзотична концепция – около 70 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт