728 x 90

Шеф на BMW отиде във Faraday Future

    Амбициозният китайски стартъп за производство на електромобили Faraday Future може и да преживява бурни времена, то това не намалява апетита на компанията за таланти. След над 30 години в BMW шефът на дивизията за електромобили Project I Улрих Кранц напусна баварската компания, за да работи във Faraday Future. Кранц става главен технологичен директор в компанията

    Амбициозният китайски стартъп за производство на електромобили Faraday Future може и да преживява бурни времена, то това не намалява апетита на компанията за таланти.

    След над 30 години в BMW шефът на дивизията за електромобили Project I Улрих Кранц напусна баварската компания, за да работи във Faraday Future.

    Кранц става главен технологичен директор в компанията и основната му задача е да превърне концепта FF 91 с мощност 1050 конски сили в модел, подходящ за пазара. И това трябва да се случи насред финансовата криза, ударила Faraday Future, която пък се зароди в LeEco – китайският технологичен гигант, който стои зад това предприятие.

    „Аз не сменям често работата си – обясни Кранц. – Може би решението ми да напусна BMW ще изненада много хора. Но тези, които ме познават знаят, че мога да поемам рискове, че се интересувам от важни проекти.”

    Финансовите проблеми на основателя на LeEco Чиа Юетин поставят под въпрос бъдещето на FF, а миналата седмица компанията обяви, че се отказва от завода си в Невада, който беше оценен на 1 милиард долара.

    Също миналата седмица компанията спря работата в завода си в Северен Лас Вегас, но от FF обясниха, че ще се търси нова производствена площадка за FF 91, за да може супер автомобила да излезе максимално бързо на пазара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт