728 x 90

Официално: Mercedes X-Class е за фермери, строители и бизнесмени

Mercedes-Benz представи официално първия си сериен пикап – X-Class се базира на Nissan Navara, но немците обещават куп промени спрямо японския брат. В зависимост от оборудването, моделът може да се подготви за различен тип употреба. В някои от версиите си X-Class е чисто работна кола, но при по-луксозните модификации може да бъде използван с много

Mercedes-Benz представи официално първия си сериен пикап – X-Class се базира на Nissan Navara, но немците обещават куп промени спрямо японския брат.

В зависимост от оборудването, моделът може да се подготви за различен тип употреба. В някои от версиите си X-Class е чисто работна кола, но при по-луксозните модификации може да бъде използван с много по-представителни цели.

Интериорът на пикапа е вдъхновен до голяма степен от леките коли на марката, като откриваме доста сходни елементи с други модели на Mercedes. Стандартно, в центъра на таблото ще се поставя 5.4-инчов дисплей, а срещу доплащане той може да се смени от по-голям 8.4-инчов екран.

При лансирането си, X-Class ще се предлага с три различни двигателя. Дизеловите опции имат мощност от 190 и 163 к.с., а единственият бензинов мотор към момента също предлага 163 к.с. И двата агрегата ще се предлагат със стандартна 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенен автоматик.

В средата на следващата година се очаква и по-мощна дизелова версия, която ще разполага с 3.0-литров мотор, мощност от 258 к.с. и пиков въртящ момент от цели 550 Нм.

При пускането си на пазара пикапът ще се предлага с интелигентна 4х4 система 4MATIC, а догодина ще бъде лансиран и друго двойно предаване с още по-добри офроуъд възможности.

Продажбите стартират от ноември тази година, като цените в Германия ще започват от малко над 37 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт