728 x 90

Mercedes вика над 3 милиона дизели в сервизите

Mercedes вика над 3 милиона дизели в сервизите

Mercedes доброволно вика над 3 милиона автомобила с дизелови двигатели за сервизна акция, чиято цел е модернизиране на софтуеъра, за да бъдат намалени отделяните азотни окиси. Акцията ще струва на компанията около 220 милиона евро и ще обхване още около 250 000 коли, за да покрие почти всеки „модерен дизелов автомобил, който в момента е

Mercedes доброволно вика над 3 милиона автомобила с дизелови двигатели за сервизна акция, чиято цел е модернизиране на софтуеъра, за да бъдат намалени отделяните азотни окиси. Акцията ще струва на компанията около 220 милиона евро и ще обхване още около 250 000 коли, за да покрие почти всеки „модерен дизелов автомобил, който в момента е на пътя”, уточняват от Mercedes.

Акцията идва в отговор на обвиненията, че Mercedes също е предлагал на пазара дизелови автомобили, снабдени със софтуеър, който манипулира данните за отделяните вредни емисии или пък изключва пречистващите системи при определени условия.

Точно азотните окиси са сред причината за много от респираторните заболявания в Европа и поредният дизелов проблем, който създаде автомобилната индустрия получи сериозен отзвук в Германия.

„Общественият дебат относно дизеловите автомобили създава несигурност – заяви в специално изявление главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче. – За това решихме да приложим допълнителни мерки, с които да успокоим водачите на дизелови автомобили и да подсилим увереността им в дизеловите технологии.”

Акцията ще е безплатна за собствениците на автомобилите и ще стартира в близките седмици. В нея ще бъдат включени почти всички дизелови автомобили на Mercedes с двигатели, отговарящи на стандартите Euro 5 и 6.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт