728 x 90

Близнакът на Opel Insignia GSi в Америка има V6 мотор без турбо от Camaro

Buick Regal GS – така се казва американският еквивалент на Opel Insignia GSi. И двата автомобила дебютираха вчера, но между тях се крие една основна разлика – европейската версия има 2.0-литров турбо мотор, а американската разполага с атмосферен 3.6 V6. Моторът на Regal GS на практика е идентичен с този на Chevrolet Camaro, но тук

Buick Regal GS – така се казва американският еквивалент на Opel Insignia GSi. И двата автомобила дебютираха вчера, но между тях се крие една основна разлика – европейската версия има 2.0-литров турбо мотор, а американската разполага с атмосферен 3.6 V6.

Моторът на Regal GS на практика е идентичен с този на Chevrolet Camaro, но тук мощността е малко по-ниска – 310 срещу 335 конски сили в полза на Camaro. Агрегатът разполага стандартно със старт-стоп система и с деактивация на цилиндри и е малко по-силен от този на Insignia GSi (260 к.с.).

V6 двигателят ще работи с новия 9-степенен автоматик на Buick, който пък ще изпраща силата до четирите колела посредством интелигентно 4х4 предаване. То може да прехвърля мощността между двете оси в зависимост от сцеплението на всяко колело.

Интериорът на Regal GS е напълно идентичен с този на Insignia GSi – откриваме същите спортни седалки, скосен в долната си част волан, карбонови декорации и други.

Стартовата цена на спортния седан в САЩ е 39 990 долара, което е с около цели 15 000 долара повече от началната цена на стандартния Regal.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт