728 x 90

Maserati отново отложи GranTurismo, този път за 2020 година

    Maserati отново отлага лансирането на следващото поколение GranTurismo, този път за 2020 година. По план, новият модел трябваше да дебютира догодина. В италианската марка са решили да качат следващия GranTurismo на напълно нова платформа, което обяснява забавянето. Става въпрос за изцяло алуминиева платформа, която ще се използва и при други модели на марката. Новата платформа

    Maserati отново отлага лансирането на следващото поколение GranTurismo, този път за 2020 година. По план, новият модел трябваше да дебютира догодина.

    В италианската марка са решили да качат следващия GranTurismo на напълно нова платформа, което обяснява забавянето. Става въпрос за изцяло алуминиева платформа, която ще се използва и при други модели на марката. Новата платформа ще е по-лека и по-здрава от настоящата и ще даде възможност Maserati да произвежда хибриди и изцяло електрически модели.

    Друга новост, свързана с новия GranTurismo ще е появата на 8-степенен автоматик, дело на ZF, който ще смени остарялата 6-степенна трансмисия, която компанията все още използва.

    Има и още нещо, което е сигурно – GranTurismo няма да има дизелова версия.

    Според списание Car, догодина трябва да се появи концепт, който ще покаже как ще изглежда следващият GranTurismo. Предполага се, че дизайнът ще е смес от традиционни за марката елементи с по-агресивни форми, точно както беше направено при студията Alfieri.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт