728 x 90

Поне 265 километра пробег за новия Nissan Leaf

Поне 265 километра пробег за новия Nissan Leaf

Следващото поколение на първия масов електромобил – Nissan Leaf, трябва да дебютира на 5 септември, така че папараците и феновете на модела от месеци насам дебнат предпроизводствените прототипи, които навъртат последни изпитания. И най-после във Франция беше „заловен” един такъв прототип, с испанска регистрация и с дизайн на каросерията, за който се предполага, че на

Следващото поколение на първия масов електромобил – Nissan Leaf, трябва да дебютира на 5 септември, така че папараците и феновете на модела от месеци насам дебнат предпроизводствените прототипи, които навъртат последни изпитания.

И най-после във Франция беше „заловен” един такъв прототип, с испанска регистрация и с дизайн на каросерията, за който се предполага, че на 99% отговаря на този на серийната версия.

Другата важна новина, свързана с тази среща на магистралата е, че Николо Дюфрен, на когото дължим снимките, е успял да заснеме и показанията на арматурното табло. И там, веднага след края на зареждането на електромобила, се вижда, че в батериите има ток за пробег от 265 километра, което е повече от добро постижение за реални условия.

Защото заводските данни за пробега, които се одобряват от европейските правила, обикновено са твърде оптимистични и електромобилите никога не успяват да ги достигнат.

Като се има предвид, че новият Leaf ще се предлага в два варианта на батериите: с капацитет 40 и 50 киловатчаса, но предположенията са, че по-евтината версия ще е с пробег от над 170 км с едно зареждане.

И още едно уточнение, снимките са направени на зарядна станция на френската магистрала А61, което означава, че с отчитането на разхода на енергия до момента, то той е по-висок от нормалното. В движение по междуградски пътища или дори в града, е възможно да бъде постигнат и по-голям пробег.

Авторът на снимките на новия Leaf разказа, че в колата са се возили двама души, които останали много недоволни, че е успял да заснеме новия електромобил, дори го накарали, да изтрие кадрите. Както виждаме, той е отказал.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт