728 x 90

10 неща, които трябва да знаете за Hyundai Kona (+видео)

Hyundai представи наскоро най-новия си хит в столицата на модата Милано – кросоувърът Kona. Представяме най-важните неща, които трябва да знаете за този модерен и готин автомобил.  1. За първи път в автомобил на корейската фирма имаме Head-up дисплей (HUD), който изпраща съответната пътна информация право в зрителното поле на водача. Яркостта и осеминчовия размер

Hyundai представи наскоро най-новия си хит в столицата на модата Милано – кросоувърът Kona. Представяме най-важните неща, които трябва да знаете за този модерен и готин автомобил.

 1. За първи път в автомобил на корейската фирма имаме Head-up дисплей (HUD), който изпраща съответната пътна информация право в зрителното поле на водача. Яркостта и осеминчовия размер на изображението осигуряват не само лесна видимост при дневна светлина, но също така по-бърза обработка на информацията.

2. Корейският джип, който се предлага и с 4х4 задвижване от следващата година ще има и изцяло електрическа версия. При излизането си на пазара е с избор между два бензинови двигателя с турбокомпресор. Еднолитровият T-GDI е със 6-степенна механична трансмисия и 120 к.с. с комбиниран разход на гориво 5.3 л/100 км, а 1,6-литровия T-GDI агрегат със 177 к.с. мощност. Вторият работи със самостоятелно разработена от Хюндай 7-скоростна трансмисия с двоен съединител 7-DCT и задвижване на четирите колела (комбиниран разход на гориво 7,3 л/100 км. През лятото на следващата година корейската компания ще пусне на пазара своето ново поколение 1,6-литров дизелов двигател, също наличен с 6-скоростна механична трансмисия или автоматична 7DCT с незабавно действие.

3. Hyundai е единственият производител на автомобили, който сам произвежда стоманата за световното производство на автомобилите си, с предимства за изцяло новата Kona, която има здрава, лека каросерия, която подобрява динамичното поведение на пътя и повишава пасивната сигурност на пътниците. Стоманата с ултрависока якост осигурява най-висока твърдост с широко прилагане на горещо щамповане и 115 m структурно лепило подобрява коравостта докато намалява теглото.

 

4. Въпреки компактната външност зоната на сигурност на конструкцията на купето на Kona е максимизирана и допълнително подобрена с пръстеновидна конструкция на кабината, която разсейва енергията на удара в различни посоки в случай на сблъсък и намалява въздействието върху пътниците. Конструкцията за преминаване на множество натоварвания също разсейва енергията на удара и работи за целта да се постигне оптимална пасивна сигурност.

5. Опционалната навигационна система с 8-инчов "плаващ екран" обединява навигация, медия и опции за свързване, като поддържа и Apple CarPlay, и Android Auto, плюс безжична индуктивна поставка за зареждане (Qi стандарт) за мобилни телефони. Системата идва с безплатен седемгодишен абонамент за услугата LIVE Services, като предлага информация в реално време: климат, натовареност на трафика, камери за контрол на скоростта и търсене в интернет за интересни места

6. Покривът на корейската джипка в два тона предлага много външни цветови комбинации и индивидуален избор за почти всеки личен стил. Десет външни цвята могат да се съчетаят с два дизайна на покрива за общо двадесет цветови комбинации. Покривът и обшивките са налични в черно Phantom Black или тъмно сиво Dark Knight. Външните цветове са черен Phantom Black, бял Chalk White, сребрист Lake Silver, тъмно сив Dark Knight, червен Pulse Red, оранж Tangerine Comet, жълт Acid Yellow, морско синьо Blue Lagoon, син Ceramic Blue и светло сив Velvet Dune.

7. Kona предлага на клиентите истинско преживяване за SUV благодарение на пътен просвет от 170 мм. Повдигнатото положение на седалките осигурява по-добра видимост и повишава комфорта на каране. В същото време понижения вътрешен под и оптимизираната тунелна част на платформата позволяват просторен интериор. Ниската и широка стойка осигурява силна външност на пътя, но и подобрява възможностите за каране и управление.

8. Голямо внимание е отделено също така на разработката на нова система на окачване. Макферсон отпред с предлага изискано движение на купето по неравни пътища. Задното окачване кросоувъра с предно предаване се характеризира със своя комфорт и усещане за спортно управление благодарение на торсионната греда с голяма твърдост. Версията със задвижване на четирите колела се отличава с многоточково независимо задно окачване, като спомага да се оптимизира управлението.

9. Kona ще се наложи да носи различно име в Португалия. Причината за това е, че на португалски Kona означава женски полов орган. Местното подразделение на бранда реши да смени името на Kauai. И двете имена всъщност са свързани с Хавай – Кона е местност в района, а Кауай е остров от архипелага. Подобно нещо преди време се наложи и с Mitsubishi Pajero, което носеше името Montero в испаноговорящите страни.

10. Кросоувърът е проектиран за хора с активен, индивидуален начин на живот, той също така наистина се грижи за пътниците си. Списъкът с характеристиките за сигурност включва система за автономно аварийно спиране на автомобила с функция за пешеходци-Autonomous Emergency Breaking with Pedestrian Detection, система за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона- Blind Spot Detection, система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили – Rear Cross Traffic Alert, система за поддържане и предупреждение при напускане на пътната лента – Lane Keeping Assist, система следяща вниманието на водача – Driver Attention Alert, статични допълнителни светлини за завой – Static Bending Light, система за автоматично превключване на дългите светлини – Smart High Beam.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт