728 x 90

Шефът на Mercedes не се отказва от дизелите

Шефът на Mercedes не се отказва от дизелите

Daimler стартира щателно разследване по обвиненията, че компанията е продавала дизелови автомобили, които са показвали неверни данни при тестове на вредните емисии. Компанията, която произвежда автомобилите Mercedes има намерение да изчисти репутацията на дизеловата технология насред продължаващите скандали, стартирали с „Дизелгейт” на Volkswagen през 2015 година. „Дизелът е нещо, за което си струва да се

Daimler стартира щателно разследване по обвиненията, че компанията е продавала дизелови автомобили, които са показвали неверни данни при тестове на вредните емисии. Компанията, която произвежда автомобилите Mercedes има намерение да изчисти репутацията на дизеловата технология насред продължаващите скандали, стартирали с „Дизелгейт” на Volkswagen през 2015 година.

„Дизелът е нещо, за което си струва да се бори човек – заяви главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче. – Също като нашите колеги от автомобилната индустрия, ние сме убедени, че вървим към електрическа мобилност. Но докато това стане реалност, ще постигнем намаляване на емисиите въглероден двуокис чрез промени в двигателите с вътрешно горене и точно тук дизелите ще имат важна роля.”

Преди седмица Daimler обяви сервизна акция за над 3 милиона дизелови автомобили, които ще получат подобрения в софтуеъра, управляващ работата на изпускателната система, като това ще струва на компанията 220 милиона евро. В Германия и в Щатите вече текат разследвания за това дали компанията не е продавала дизели, които не дават точни данни за нивото на вредните емисии, които отделят.

Цетче не пожела да коментира обвиненията, че Mercedes, BMW и Volkswagen Group са оформили картел за лансирането на такива двигатели на световния пазар.

Около половината нови автомобили, които се продават в Европа са с дизелови двигатели, но от 2015 година насам продажбите им намаляват.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт